Kul!

Haha, kolla vilken fin bild!
- Lovisa

En bild till Hilda

Saknar dig så sjukt mycket!  ♥
finast på jorden ! <3
 
- Lovisa

word

Jag är så sjukt trött på folk som trycker ner andra! Kallar en person ful och fet för att man har något alla andra inte har. Alla tar inte det bra, och det är ju inte precis meningen att man ska behöva lära sig att ta att bli kallad fet när man väger 10 kg. Världen är tydligen förliten också så man får alltid reda på vem det är som kallat en fula saker, och ibland märker man att det är en som man haft i sin närvaro hela tiden. Hur kul är det? Vissa skriver till o med att dom är Nellie Berntsson och skriver en massa fula saker på andras bloggar, och då blir dom fast direkt! Käraste IP-adresserna har nog avslöjat många falska personer genom tiderna! Kan ni tänka er att horsespot till o med var tvungen att lägga ut ett meddelande på sin hemsida att vi skulle vara snällare med kommentarer. Och Hur många gånger har inte nätmobbning ägt en konveration på till exempel tvn?

Dom har ingen gräns, jag blir nästan skrattfärdig av det. Dom kan lägga ner mycket tid på att sita och skita i andras kommentarsfält. Snälla, lägg tid på nått annat istället för att göra sånt! Som tur är bryr sig inte "de stora" sig om kommentarer som bara är trams! Så det är helt onödigt med sådana kommentarer, få dom att försöka sluta blogga, försök krossa deras blogglust, VARSÅGOD! Dom bryr sig inte, jag tror nog endel sitter och skrattar åt domdära riktigt meningslösa, som att dom är bortskämda och får allt dom vill av deras föräldrar. Men vetduvad? Dom får allt dom vill ha , all alone! Unga som gamla så får dom det dom vill, i sina egna händer!

Glöm inte det nu! Pöss och kram!
BE A FIGHTER!
- Lovisa


Hellu

Hej svej! Jag är hemma idag så det blir väl ungefär samma update som igår. Jag ska kanske starta lite tävlingar som till exempel veckans blogg, vad tycker ni om för tävlingar? :)

Jag sover faktiskt på golvet idag, så mycket skönare! Jag hade ont i magen i morse då la jag mig på golvet med 2 täcken och 2 kuddar, jätteskönt! Sara (lilsis) ligger bredvid mig och kollar på massa youtube filmer och sånt. Myys!! :)<3

Mannes ägare har varit hos Manne och ridit honom medans jag varit borta, det känns ju mycket bättre än att han bara står. Tack Linda! Frida (ägaren) rider ju Tricko och när hon jobbar/inte hinner så får han vila helt enkelt nu när inte jag kan komma ut till han (dom). Men hon hinner ju nästan alltid med honom, hon har en till häst att rida också så det tar ju tid det med. Men att veta att någon tar hand om Manne känns super! Annars hade han bara stått liksom. Linda (M's ägare) ska få ett supertack! :)
Tricko vet jag ju mår bra hela tiden och så :-)

- Lovisa som bara babblar på


Hihi!

Hej som ni ser vet jag inte vad jag ska ha som rubrik. Men skit samma.

Idag ska jag hoppa Girlie och sen åka in till stan och hoppa Dixie där.

Men skolan väntar så puss - Hilda


Grymt!

sidvisningarna står på 117 nu, och det är nästan rekord på unika också, kan inte bli bättre ♥
Att ni besöker flera gånger och läser alla nya inlägg är helt amazing och betyder allt för oss!
Nu ska jag titta på den nya designen lite mer och äta middag, gott :-)
 
Tips på bloggar att läsa? Ni får gärna tipsa om eran egen åh! :)<3
 
- Lovisa

Klar!

Kolla nya headern jag gjorde i gimp :D ↓
like it? 
 
- Lovisa
 
ps. Bilden till vänster på Tricko är lånad från Frida Nordin (hans ägare), därför står det Frida Nordin på bilden :-)
DS.
 
 

Hight or low? It dosen´t matter, always on top!

ny header på väg :) Blir något annat, speciellt roligt. Behövs här. 
 
- Lovisa

Läxa rida!

Hej idag blir min dag så här"

Göra läxan
Rida hästar
Spela spel med min bror mamma och pappa.
Och säkert mer som kommer hända! :)
Men idag har jag varit i skolan och det blev pannkaka så gott.

Men nu måste jag göra läxan.

Puss :) - Hilda


Gimp

Nu installeras gimp på min gamla dator, kuligt! Har glömt att jag kan det, så korkis är jag ;-) 
Nu kan jag göra en finare design och en finare bakrund och så! om uppladdningen går som den ska vill säga (::)
Nu ska jag kolla på när den installeras så baj
- Lovisa
 

Chickachicka boomboom

Hej alla gladisar! Jag sitter nu i min favoritfåtöjl och kollar igenom instagram. Jag har lovat lite människor att göra headers till dom, men jag har inte fått några bilder eller beskrivningar så d skyller jag på ;) Den riktiga anledningen till att jag inte gjort headers till andra är att min gimp-dator är trasig och på min andra har jag bara gamla paint. Det funkar ju för en enkel men de är svårt att göra rätt i gamla paint. Men gud, jag är ju en korkad människa. Jag kan ju ladda upp gimp på den andra datorn!! (Snilleblixt)

- Lovisa


c´on

hej hej leverpastej! Jag lovisa sitter nu och fixar med stilmallen, bakrunden bakom rubriken ska bort, och mycket annat. Blir rätt bra, tror jag. 
 
- Lovisa

30/1-2013

Idag är det den trttionde januari tvåtusentolv och jag är fortfarande sjuk. På lördag är det uttagning för bästa fyran i pingis och jag ska vara med på den så jag hoppas att jag blir frisk tills dess. Men eftersom att jag inte blivit bättre så tror jag inte det :/ Just nu lever jag tsm med Frida(s näsdukar). 
hejdå
 
- Lovisa

Fixat

Nu har jag satt in en ny header, eftersom att någon tydligen kommit in på våramn blogg och kodat in fel eller nåt sånt. Nu har vi bakrund också. Känns rätt bra, enkel men ganska snygg ändå. Love it! Denna kommer nog vara kvar ett tag om Hilda gillar den :)
 
- Lovisa

Vatusan!

GUd vad har hänt med våran design?! Det är någon annan header och allt är anorlunda! KONSTIGT!!! 
Undra vad som har hänt! 
 
ska ändra det nu!
 
- lovisa

Hola

Nu sitter jag och mår prima! "Så blev vi svenska hollywoodfruar" är en ny favorit bland mig och min syster så det kollas det på. Gunilla Persson asså.... Att kunna irritera 5 personer samtidigt är proffisionellt, Gunilla power! Usch på henne, men Maria och Mindy är ju för härliga! :'D Ankan med sina barn och hund går runt och säger att man är snygg gör inte alla. Hela programet i sig är liksom perfa med allt samtidigt. Perfect was the word. Jajaja nu ska jag slaska i mig äckligt mycket godis så jag mår illa för det är inte tisdag varje dag

- Slask-Lovisa


orken

jag  är hemma från skolan idag och så, går hellre till skolan än att vara hemma. 
nu ska jag göra lite  annat och bara mysa på.
- Lovisa

Idag!!

Hej idag har jag ridit och det va super kul. Och imorgon ska man typ rida hästarna och jag MÅSTE göra läxan :-(.
Men man måste ju sköta skolan för att man ska få hålla på med hästar.
Idag va det inte så kalt ute.

Puss - Hilda


no

ingen ny header blire, bara stöigt. Beställer ist... ''
 
 
- lOivusa

tillfälligt stökigt

Det kommer att vara lite stökigt för tillfället-header o allt ska in!
- lovisa

äckelfeberN

usch, febern ä tillbaks och jag är jätte förkyld, blir väl hemma imorn. Orkar inget just nu, bara sitta och kolla på en 2 -3 år gammal dataskärm och låta fingrarna leka. Datorns ljus är på det mörkaste läget, men den bländrar mig lika mycket ändå, orkar inte. Vill bara gå och lägga mig men det är för varmt och om jag uppnar ett fönster blir det för kallt. BLÄFYUUUUUU!!  Kunde inte träffa mina efterlängtade småpluttisar idag heller som planerat. Febern förstör hela grejen med livet, när m,an har feber är inget bra. Man orkar inte ens sova. Det är väl det man ska få energi av antar jag. Hahaha, nu ska jag inte klaga utan berätta om lite annat:
 
 
Jag ska ändra om designen för den känns för standard och alla har den.Vad tycker ni att vi ska ha för tema på våran nya design? Vinter, höst, alla årstider i en? You choose!  Det är ju trots allt ni som ska läsa den ;-)
Jag brukar gilla när det är en snygg design, men kanske en billd där dom som har bloggen kanske står bredvid varandra med sina hästar, också är det någon snygg text med bloggnamnet och undet bloggnamnet står det till exempel- Hästar | Vardag | Foto eller något liknande. Det är väl viktigt också att det är våran stil på den också, då vi ska trivas med den ett tag. En header som ska ge ett gott första intryck! 
 
Eftersom att dett inte ska bli ett såå långt inlägg om design och feber så slutar jag skriva  nu, hejdå för detta inlägg!
 
- Lovisa
 

Japp!

Hej idag har jag ridit Girlie hon gick super bra och sen red jag Dixie hon gick också bra lite pigg men det va bara roligt att hon va glad.
Sen spelade jag något spel med Jocke det va super super kul!.

Och sen va jag på möte och efter det så fixade jag hästarna.

Imorgon är det skola och skridskor :(
Men efter skolan ska jag rida och sen göra lite grejer hemma.

Nu är jag trött så ska sova nu!

Puss - Hilda


Mys


Hola!

Hej hej! Jag sitter nu och ta´t lugnt, kollar på tv och så :) Jag ska även på stan med mamma och köpa bland annat en jacka och ett par ridbyxor. Eftersom att jag precis blev feberfri (!) så ska jag rida imorn ! ♥
 
hej kram Lovisa
 

Tja!

Hej då sitter man och kollar på tv.

Imorgon ska jag rida Girlie och Dixie och kanske Wirre.
Idag har jag ridit och varit med mormor och mamma.

Kommer lägga upp en konstig bild på min hund ( Zigne)

-Hilda


Hajjj

Hejsan! Jag har haft super mkt feber så jag har inte orkat kliva upp ur sängen ens en gång och jag har inte ätit något heller. Jag är nu frisk och ska rida imorn, hoppas jag. 
kram 
 
- Lovisa

Tja

Tja just nu ska jag sova är skit trött. Jag har inte kunna skrivit något för att min mobil inte funkade.
Men imorgon kommer jag att skriva. Men om jag inte gör det så vet ni att mobilen inte funkar.

Hejdå
- Hilda


Feber sucks

Har feber nu, jag skulle ju rida ut m Frida imorn. Livet är orättvist just nu :/

- Sjuka Lovisa


sömntuta

är plöstligt förkyld, och jätte trött.. måste sova mig frisk nu, heej



- Lovisa

Här blev man testad

HAH! Idag när jag red på Trciko, då vettni, då blev man testad på högsta nivå :´D
HAHAHAHAHAHAHA!!! När jag o Tricko skulle rida ut på lite äventyr och rida upp på en grusväg där han gått flera tusen gånger, där så tvärvände han och stack med mig. Det var så kul för man kände att han andvände alla sina krafter, och hur ofta jobbar en häst med alla sina muskler, helt gratis? ;-) Då blev jag sur och han hoppade runt som  
om en krokodil var under hans fötter :O
Bye
 
- Lovisa

Söt tomte

Kolla vilken söt tomte jag hittade i mitt rum! Var tvungen att visa er den bara ;)
 
Bara kolla på den! Vilken sötnos <3
 
- Lovisa

Vinter insperation! I saknad av julen!

Jag har lite "efter-jul insperation" till er, som jag fotade innan jul men det har aldrig blivit av bara. Så här kommer dom :)
 
 
Bara ett smakprov :) Vill ni ha flera bilder? 
 
PÖSS
 
- Lovisa

saknar jul

Jag har lagt upp  lite gamla julbilder jag fotade innan jul då, de är i ett tidsinställt inlägg som kommer upp cirka klockan 11:07 tror jag :) Så håll kåll imorn, ni som är lediga!
 
NU SKA JAG FIXA MÄJ INFÖR DANSEN OCH SÅ
 
- Lovisa
 
 
 

Jobba jobba

Idag får Manne vila och tricko rids av Frida (ägar´n). 
 
Jag ska på dans om en halvtimma och jobba jobba! Har ont i halsen men jag ska köra så hårt det går :)
Jag har ju växt upp på min dansskola och jag ska troligtvis ta ett brake nästa termin så det känns ju både bra och lite anorlunda, liksom. Har alltid dansat minst 5 gånger i veckan och tävlat   och vunnit och haft hästarna lite bakom dansen. Men nu ska det bli andra bullar! Häst e bäst ingen protest... ;)
 
 
Nu tickar lille klockan och jag ska skriva lite tidsinställt nu, så shaaaoooww
 
- Lovisa
 

Dagens

Idag var jag ju i stallet och så, tänkte ta upp det nu :)

Jag red Tricko först, han var busig,pigg,busig och pigg!
Jag tänkte rida dressyr på honom, utan stgbyglar. Men när jag satt på hans lilla rygg så bah, näe. Inte dressyr idag... Igen, idag blir det gallop gallop gallop!

Manne tog jag först in och myste lite med och sedan hade jag han lös i paddocken och körde lite ns träning, jag vill lära honom att stegra... X)

Possi o kraamii

- Lovisa


Sry.. The update´ll be better. Promise.

Lyssnar och kollar igenom bilder på 1Ds blogg. Underbart!
Jag och min syster är TRUE DIRECTIONERS! ;-) 
 
 
 
baj baj!
 
- Lovisa
 

Hej, jag saknar sommar'n


*LAUGHING****


ridit klart min superstar nu





- Lovisa

snabbis vblogg

- Lovisa


Manne

första hästen e riden nu. bara Tricko kvar :-)




- Lovisa

hello

hej allihopa! Jag Lovisa är nyvaken nu.
snart ska jag till stallet och rida båda hästarna, rider ut på båda, de tycker ju dom båda är kulast :-)

Det kommer update i stallet, icke tidsinställt! :O

- Lovisa

Wow :*

Hej har haft en super rolig dag!
Dagen började med att rida första hästen och sen red Mella och jag dom andra hästarna.
Sen kom vi hem och gjorde egen dricka :-).

Och nu sitter vi i soffan fast inte hemma!

Imorgon ska Mella och jag rida :)

/ Hilda


Mina förbättringar i ridningen sedan sommaren 2012-Sceilig Mannin Bay

 
1.-Raka armar-nu-böjda armar
 
2. -Cykelhänder på hög nivå-nu-tummen alltid längst upp!
3.-tittade neråt när jag red-nu-tittar rakt fram. 
 
Observera att den sista bilden inte visar mitt föredetta problem, men det var den bästa bilden jag kunde hitta när jag tittade bort. 
 
puss och kraaam :)
 
- Lovisa

myys

nu spelar jag
Kinect med SaraLee :)
sedan så ska vi se på The Hunger Games (y)

bowling

om 45 minuter ska jag bowla. På vägen ska jag köpa pellets till Manne också. för modligen så blir det något annat också... som alltid... ;-)



- Lovisa

godnatt

nu somnar lilla Lovisa...

godnatt <3

lovelove


- Lovisa

En ponny jag provred

Nu tänkte jag berätta om Mirå (Mireaux) en gammal ridskoleponny jag provred :-)
Han såldes till Jenny (min vän) för att han var för busig för att stå på ridskola. Efter nått år så lärde jag känna henne eftersom att Manne stod i Jennys stall under sommarlovet (då jag började rida Manne på riktigt). Han var en riktig bus ponny, alltså inget för mig då jag är (var mer förr) rädd för busiga hästar och osäkra hästar. Men han slog mig rakt i hjärtat, jag var käääär
 
Filmen från provridningen ↓
 
Hittade även massa "mireaux goes crazy" videos och "jag älskar dig Mirå" videos, gulligt :)
 
Men jag fick inte rida på honom själv utan uppsikt och om ingen kunde rida med mig så åkte jag ju ut till stallet för att mocka och fixa mat osv. Så då bestämde jag och mina föräldrar att det var bäst att jag slutade vara fodervärd, betala 300 i månaden för att mocka och fixa mat... </3 
Saknar ´min´ Mirå... Jennys lilla busponny <3
 
Fast nu har jag ju min egna lilla busponny (tack frida) Tricko! <3 Och min stora bus ponny som alltid hängt med mig, vart jag än gått <3
 
Tack och bock!
 
- Lovisa
 
 
 

Hej :)

Hejsan just nu kollar jag på tv och sen kom jag på att jag inte hade blogga. :(

Förlåt!

Snart ska jag rida ska bli kul och sen kommer min bästis Mella till mig.
Hon kommer idag och åker hem på söndag :-).

Mella och jag kommer lägga ut några Bilder sen.

/ Hilda


Dagens i stallet

idag red jag båda hästarna. Båda var glada pigga och på bra humör, likaså jag :-) 
Härlig dag alltså! Red båda i skogen, det tyckte dom va kuuligt! 
Manne red jag utan spö och det gick ovanligt bra! Han brukar bli snäppet piggare med spö men idag var det fart på min älskade gubbe <3 
Tricko var pigg och alert som vanligt, lyssnade på mina hjälper och gjorde några GULDskänkelvikningar :´)
 
pussoKram
 
 
- Lovisa
 
 
 

Du är ingen robot!

*Hej, jag har en grej att säga till er - så då kör vi...*
 
Du är ingen robot, du har känslor. Precis som alla andra. Du är den du är och inget kan ändra på det. Hur mycket du än opererar läpparna så du ser ut som nån himla anka så kommer du andå alltid att vara samma person, på insidan. Du kommer alltid att tycka likadant, tänka likadant, le likadant. Hur du än försöker att ändra på dig själv. Ingen bestämmer vem du ska vara, kör på som du alltid gjort, och tänk på något bra. 
 
Du är stark, på vissa finns styrkan inombords, du måste bara hjälpa dom att få ut den!
 
Ville bara säga det. 
 
- Lovisa
 
 
 
 

Videofy

Följ oss på Videofy! theponyjumpers heter vi där :) Tryck här för att se våran profil och titta på våra videos :) 
 
kraam :)
 

frågestund!

fråga oss om allt och annat, för nu är det frågestund ! :) fråga i detta inlägg så svarar jag på frågorna som är till mig och Hilda på dom som är till henne :)
 

Nya namnskyltar ! :D

Nu har jag (Lovisa) jort nya namnskyltar till mig och Hilda :-) Säg gärna vad ni tycker om dom! <3
såå, vad tycker ni ?? 
 

Jag vet att min är mörkare än Hildas, men att få precis är svårt.
 
Pössi 

This or that och 3 frågor-Lovisa

Tyckte om det här med this or that så jag kör det igen :-)
 
 Unghäst eller inte unghäst? spelar ingen roll. 
Glass eller godis? Glass.
chips eller popcorn? Chips.
twitter eller facebook? Twitter.
a-ponny eller b-ponny? B-ponny, har aldrig gillat a-ponnyar på riktigt, till ridsättet och så. 
d-ponny eller c-ponny? D-ponny, eftersom att Manne är en d-ponny, men c-ponnysar kan vara fina dom också :-)
tacos eller pizza? Pizza.
uttala:borste eller kam? Jag säger borste. 
Uttala:Tofs eller hästsvans? Jag säger hästsvans, blir bara irriterade på folk som säger tofs till hästsvans ;-)
Regn eller sol? Sol, såklart X)
Hund eller katt? Katter, är mysigare och sötare (enligt mig).
Bikini eller baddräkt? Har haft bikini hela mitt liv, är inte särskilt förtjust i baddräkter. 
Barfota eller skor? På hästen tycker jag att skor är bäst, men på sig själv är det skönast att gå utan skor. 
 
 
 
                                                                      3  Frågor:
 
 
Manne-Storhäst eller ponny?
Manne är troligtvis storhäst, men i papprerna står det att han är en maxad d-ponny. Så jag säger fråm och med nu att han är en ponny.
 
Tricko´s mkh?
127cm i manken... tror jag ;-)
 
Min längd?
Jag är 148cm lång
 
 
 
 
 

I've got nothing to write

 
Hej hej! 
Nu sitter jag här och spelar på skolans iPad. Jag har INGET som helst att skriva här så...
häjdå! 
 
- Lovisa
 

bett någon?

Är det någon som har ett bett (tredelat) som ni inte andvänder eller inte passar på eran häst, snälla hör av er då :)
Helst inte ett mässingbett då manne har silver spännen på alla sina träns. Storleken: Dosen´t really matter. Jag vill höra storleken och se om den passar på Manne :-)
 
(bilder från hööks nedan↓)
 
ett sånt kanske....
eller varför inte detta? 
 
Är halft kär i detta eggbett från Hööks ↑
 
- Lovisa

Lovisa is @ school

Nu är jag egentligen upptagen av allt arbete i skolan, men nu när vi precis gjort ett skitlångt prov kan vi väl vila lite, eller? ;) om 10 minuter är det lunch, gott eller gott? 
Stop playing, start live, cus that´s life
                                                                                             
 
-Lovisa
                                

Trött!

hello blog now I'll soon sleep is super tired. Tomorrow will be up to the horses and then school. then cut pile posting pictures of it tomorrow

- Hilda


plopp

                                      Här kommer det bilder på min D-PONNY plopp.
min D-PONNY Plupp <33 
 
Ja, Manne är en maxad D-PONNY, fick reda på det nu, han är ingen storhäst. Min pluppis Manne är en ponny
:´)
 
- Lovisa

Läxa nu !


I´m worried

Tjoho allihopa ;-)
 
Idag red jag bara Tricko, för Manne har ett hyfsat djupt sår+en spricka på ballen. Men jag kommer formodligen kunna rida han imorn, Marina (stallägaren) har sprayat lila spray och lindat hoven (ballen) så jag hoppas att det blir bättre. 
 
Trickos ridpass ↓ 
Jag red tricko fram och tillbaka på vägen, och klättrade lite i backen på vägen till stallet. Han var pigg och snäll och pigg :-)
 
Manne borstade jag ju bara och myste med, fick panik när jag såg såret, jag rusade allt jag hade in till Marinas hus :O Det enda jag tänkte va Panik panik panik panik, min pojke får inget hända <3 Även om det inte var världens farligaste sår så blir jag rädd när manne eller Tricko får större sår, vill att enbart allt bra ska hända dom, ni hästägare vet väl hu det känns ._. 
 
Nu tycker jag att ni ska ge oss lite feedback, vad kan vi förbättra, vad kan vi sluta med, gör vi något fel?
 
Heejdåå *possipossi*
 
- Lovisa 
 
 

:-)

Hej idag har det varit skola och jobba jobba jobba matte matte svenska svenska engelska engelska!

Men iallafall så ska jag klippa lugg imorgon kommer upp någon bild på hur det blir.

Ska äta lite nu så skriver kanske lite mer sen puss. <3

- Hilda


This or that-Lovisa

Häst/ponny
Blogg/Insta
Dressyr/hoppning
Rida ut/paddocken(/ridhus)
Maskin till häst/häst man får kämpa med
Ridskola/privat
rida för tränare/rida själv
Stegra på komando/bocka 
säga borsta/säga rykta
Rida i repgrimma/Rida med halsring
 

Godnatt :-)
 
-Lovisa

Lite Bilder!

Hej lite bilder kommer jag lägga upp nu.
Will write more later because right now I am going away to town.

:-) - Hilda


LAUGH OUT LOUD KOMPISAAAR

- L


Me myself and I... And my little sister


On my way

Nu sitter jg in da car och har skoj. Jag älskar att åka bil, så mysigt! :-)
Puss :*

- Lovisa


Hos Sara *Tidsinst.*

fula miner men glad tjej :)
- Lovisa

Teater

Är på teater just nu, jag är faktiskt inte så mycket för teater. Liksom, JAG HAR DRAMA I MIG, JAG VILL, JAG VILL EJ, DET ÄR EN BRA FRÅGA HERR´N...!
Hahaha försökte låta som en teater människa där ;) 
 
Jag har inte varit på teater på säkert 2-3 år så det ska bli lite kul :)
Jag har ju SaraLee (Sara) så jag har inget dåligt sällskap med mig precis. 
 
Snövit skulle vi tydligen se på, jag har sett den 3 gånger innan, men då kan jag säga till sara när hon ska blunda :)
 
Vi ska hem till henne eller mig efter teatern och plugga och göra  lite läxor också. 
 
Jag tror att det kommer upp flera tidsinställda hos Sara :)
 
puss o kraam 
 
- Lovisa
 
 

:-)

Kolla vad bäst mina kompisar och jag är :-)

-Hilda


<3

crap proud to ride these horses
Girlie och Dixie och Wirre.

-Hilda


Rida rida rida! :)

Hej jag har inte skrivit på bloggen så mycket för att jag har ridit mina underbara hästar och när man rider 2 hästar då hinner man inte så mycket mer sen.
Så jag skriver lite längre idag, idag ska jag hoppa Dixie på träning och rida Girlie dressyr.

Igår va jag och åkte skidor med min kille och en kompis till mig och min killes kompis, vi åkte ganska länge det va väldigt roligt.
Så idag innan jag ska på träning för träningen är klocka 4 så innan ska jag ju rida Girlie och sen ska jag kanske va med en kompis eller åka skidor tror jag.

Maybe posting pictures of the training later. Hope you are well and like this please write to us and ask little things.

- Hilda


I´m on top of the world *Godnight*

Mina pojkar dehär
- Lovisa
 
 

We´re champions!

*rubriken är random*

Hejsvej everybody :) Jag (Lovisa) sitter och... Ja, bloggar...
Mannemus har fått vila 2-3 dagar nu, han är ju ovan med att bli riden så ofta och tidsbrist är ju också en anledning.
Han uppskattar nog vilan efter busturen med 99,5 % galopp och resten skritt/trav med lite bockserier på d ;)
(jag ska besära bilden;)) 
Heeejdå!
 
- Lovisa

In class

I have English lessons now so I have to write in English :) I borrow the school's iPad and play some games and so.

Goodbye!

- Lovisa


Fotbollsträning

Har träning nu hörs later :)
brb
 
- Lovisa

HEELL YEEEEEAAAHH!!!!

JAG FICK B PÅ SCIENECE PROVET!!! JAG ÄR JU SUPERDÅLIG PÅ SCIENCE!!
 
Jag är ju superglad ändå, B i no, herregud... All träning lönar sig verkligen... 
Vänta, vilken träning...? X) 
 
- Lovisa

Nosgrimmor

Tänkte göra ett inlägg om just nosgrimmor nu :) det är mycket babbel om vem som är snällast, hårdast, dåligast och så.
Jag är ju galen i att prova nya saker och kolla vad hästen trivs bäst med m.m så detta lär ju bli några rader ;)
Först och främst så vill jag säga till er att det är bra att prova olika, en stel häst kan ju bli mjukare med en annan (t.ex) nosgrimma. Vissa hästar går fint på alla, vissa hästar trivs inte alls med någon nosgrimma alls. Vissa ryttare rider utan nosgrimma för det mesta. Jag har ju en Aachen nosgrimma och en pullarnosgrimma (har två träns, så jag byter inte nosgrimma på samma träns) och Manne är mycket känsligare och lyssnar bättre, blir mjukare av en pullarnosgrimma, så den andvänder jag mest. Jag har även hört att han går fint med en remont-grimma (låg nosgrimma).
T.ex Tricko går bäst och trivs bäst med en remont nosgrimma. Det är väldigt olika med nosgrimmor på olika hästar, de flesta har nog Aachen träns till sina hästar, de är dom "normala", Hilda har sånna till sina hästar (fast hon har ju flera också, som jag). Skillnaden med de olika nosgrimmorna är att pullarnosgrimman och remont nosgrimman fördelar (tar bort/minskar) trycket från tyglarna.
Den allra snällaste nosgrimman är ju remont nosgrimman, den är supermild och skön för hästen. Pullartränset är ungefär likadan, så jag skulle vilja säga att det inte är särskilt stor skillnad med vad dom båda nosgrimmorna gör.

Remontnosgrimma: (bild från hööks)

Pullarnosgrimma: (bild från Hööks)

Aachenträns:

 

Johanna bengtson har gjort ett inlägg om olika nosgrimmor här som jag tycker att ni kan läsa om ni vill veta nosgrimmornas funktioner, på ett bättre förklarat sätt :)


Vad har ni för nosgrimma/nosgrimmor till era hästar/vilka går dom bäst på?

- Lovisa

 

 


Kör plattat idag


Dagens

Dagen har varit supergrym! Manne bockade för första gången på typ 3 år idag :D Galopperade han mest, i skogen.
Tricko red jag också vid skogen. Travade mycket utan stigbyglar också. Puss!

-Lovisa


Hej!!

Hej just nu sitter jag med Mirja och tränar engelska.
Så jag skriver mer när jag kommer hem.

Puss - Hilda


WoW!

Ni var duktiga och gjord besökrekord igår! Pöss på er, som man säger i Sönnsvall ;)
alla pånisar tackar!
 
- Hilda och Lovisa

Halv sover ;-)

Halv sover med min söta hund.

the most wonderful dog name Zigne and a Danish Swedish farm dog. that is always at one's side. And always be happy when you come home from school. so cute!

-Hilda


Engelska eller inte!!

Do you think we should write in English as well?

Write what you think the theponyjumpers please

-Hilda


Love!!


There are many horses in the world, but I have three wonderful ponies and large horses. They mean a lot to me and I love them now and will always do that no matter what happens.
You always have a place in my heart. I love you my lovely darlings Girlie Dixie Wirre.


- Hilda


Skola!!!

Hej kom precis hem från skolan jobbig dag i skolan.

Klockan 8 ska jag hoppa på Girlie, Dixie ska jag hoppa i helgen.

Lägger upp en bild på Girlie
Love you.

-Hilda



En grym tjej!

http://elvira.webrider.se är världens bästa bloggare! Seriöst! Hon har verkligen fått mig på fall.
Jag fastnade direkt för hennes fina texter och uderbara bilder :`)) Man får mycket inlevelse i vad hon skriver och man blir lätt beroende av att läsa den underbara bloggen! The amazing name is... Elvira.webrider.se!
Jag gör som alla andra och lägger in hennes header här 
Och som vanligt kan ni trycka på headern för att komma till hennes blogg.
 
Hoppas att ni fastnade lika mycket som jag gjore för henne :´))
 
-Lovisa
 
Take Care!

Hej :)

Hej idag har jag ridit med Leneli och Ella Girlie va super glad och väldigt pigg. Just nu sitter jag och väntar på att äta med mamma och Jocke.
Zigne min hund ligger och sover på mina ben väldigt jobbigt.

Nu ska jag äta och sen mysa med mamma :-)

Lägger upp en gammal bild på Girlie

Puss å kram - Hilda


I stallet och myyser

Nu är jag i stallet med Manne och myser på. Han ska få ett lite lugnare dressyrpass idag.
Triko red jag ut på och han var piggelin!
Inte så mycket annat mer att säga :)
/Lovisa

Before I die-list


go´natt

skriver lite i förtid men jajaja ;)
Ska fixa mig för natten och så nu. Lite tidsinställt för imorn ska också göras :)
Min hopphäst <3
 
/LoviSa

Hejsan hoppsan!!

Ja som ni ser har jag inte någon bra rubrik kom inte på någon. Hehhe!!
 
Idag har jag varit på julshow den va väldigt bra tycker jag va där i 3 timmar så blev lite trött men jaja den va bra iallafall.
Just nu gör jag ingenting har tråkigt kollar bara på lite bloggar, har ni några tips på bloggar ??. 
Blev ingen ridning idag på hästarna men har precis varit med dom en liten stund.
 
 
happy horses in the stable anyway
 
- Hilda 

Be proud, Be good, Be a part of it

 Now we live life, as we did before.
Now, we forget all the problems that 2012 had to offer.
And looking foreward for the new year.
New year new opportunities!
New targets will be set up.
Please 2013 BE AWESOME!
/L

Let´s jump!

Jag hoppade Manne idag. Bara några skutt på 60 och ett på 30-40 för att få en lugn start, han har ju inte hoppat på superlänge. Jag gjorde lite tempoväxlingar däremellan för att få ingång farten. Han blev super duktig och hade ett relativt bra tempo hela tiden :) 
Hanna filmade så filmen kommer väl upp ikväll eller imorn
Jag gjorde skänkelvikningar innan jag travade/skrittade av honom och han lyssnade ovanligt bra, men som vanligt var det lite enklare i höger varv än i vänstervarv ;)
Han blev otroligt mjuk och avslappnad i slutet, han blev rund och mjuk (somsagt) och lyssnade super på skänklarna. 
 
Min ponny (häst) är i bra form nu :´)
 
//Lovisa

Heey you!

Nu sitter jag med några vänner och spelar på iPads,Iphones ja sånna saker :) idag hade jag hs träning med Manne. Hanna och jag släppte våra hästar (Manne och Hannas Picasso) lösa i paddocken och lekte med dom och Hanna fotade dom. Bilderna kommer troligtvis upp imorn, då jag inte vet när Hanna skickar bilderna till mig kan jag inte säga exakt när. Men jag träffar henne ju imorn så då ska jag fråga :)

Imorn bli det hoppning på Manne. Jag ska för första gången rida i hans nya pullarträns :) ska kolla med Hanna om hon kanske kan fota då.

Let's go and have some fun with the friends!


Helllo!!

Hello idag va det min tur att göra årdning hästarna och släppa ut dom göra årdning vatten till dom.
Zigne min hund vill inte gå in så jag ropar på henne och står och väntar typ i 3 minuter as kalt.
 
 
Idag ska jag vara med kompisar Josse och kanske Moa så vi kommer ju blogga idag om vad vi har gjort
och kanske några bilder.
Men dom kommer klockan 12 så då hinner jag rida lite också.
Om jag kommer ihåg så lägger jag upp bilder på Girlie och såhär.
 
 
 
 

Hope you are feeling and that you check on our blog every day.
You can write to us about what you would like us to do on the blog.
Bye Bye!

 

Lägger upp lite bilder på mina hästar nu!

 
 
/ Hilda

Mamma å pappa <33

Mamma å Pappa ni ska vara borta i 6 eller 5 dagar och jag saknar er ni kommer hem om 2 dagar. Jag bara längtar tills ni kommer hem och jag vet att det kommer gå super fort.
 
Ni är bäst och världens bästa Mammi och Pappi!! <3
Och ni ställer alltid upp för mig.
Och ni finns alltid för mig.
 
 
JAG ÄLSKAR ER!! <3 PUSS Å KRAM <33
 
 
My family and I and my horses we will have fun this summer, I know that. Because I have the best family. <33
 
/ Hilda

Hejsan

Hej nu sitter jag och bloggar tycker att våran blogg blev väldigt bra hoppas att ni också tycker det.
Just nu sitter jag här med en kompis och kollar på mobilen och jag bloggar.
Yeeh! 
 
 
But now let's go and go sledding, it will of course go well, not!! 
Wish me luck. And I write more later.
 
 
/ Hilda 
 
 

I´ll never B a part of it... I hope

Jag sitter och pratar med Hilda på fb och kollar igenom bilder från 2011... 2 år sedan nu! Herregud!
Gud vad liten jag har varit!
kraam L ♥♥♥♥

Oh yeah

Designen + headern är på plats nu :) Superglad faktiskt :´))
//Lovisa

Nothing is Perfect

Fixar designen nu, därför kan det se lite rörigt ut :)
<3<3
Kram Lovisa

Finally home in Sundsvall

Nu är jag Lovias hemma från Hilda. Sov hos henne i 3 dagar. Hon bor ju i Hudik så vi träffas ju inte så ofta. 
Så det var ju superkul att träffa henne! :)
 
Det är 0,5 grader ute :O Det känns som att det håller på att bli vår nu men det är ju låångt dit :)
Saknar sommaren, både ridningen och fotbollen gör ens längtan såå mycket större! Visst är det roligare att galoppera på en äng på sommaren än att rida ut en kall vinterdag. 
Kram Lovisa <33

be right back

Nu ska vi gå ut en snabbis innan Lovisa ska hem.
brb

Hej!

Hej alla blogg läsare. Vi som äger bloggen heter: Hilda och Lovisa. Lovisa har två foderhästar som heter Tricko, Manne, Tricko är 13 år gammal, och Manne en 17 år. 
 
Hilda har tre hästar som heter : Woodfield Girlie, Munsboro Dixie, och Wirre. Girlie är en b ponny på 11 år, Dixie är en c ponny på 9 år, och Wirre är en stor häst på 16 år. 
 
Eftersom vi inte har så många blogg läsare så kan ni säga till era vänner om våran blogg. <3
 
Hilda tävlar: med Girlie: 90,100cm. Dixie: 80,90cm. Wirre: hoppar jag bara hemma!.
 
Lovisa: hon tävlar inte på sina hästar hon bara myser på Tricko och Manne. 
(Frida Nordins bild) Lovisas Tricko
Bilder av: Frida Nordin. Lovisas Tricko
Manne 
Lovisas häst Manne 
Hilda och Girlie
Hildas ponny Dixie
Hilda och Dixie 

Hilda och Girlie 
/ Hilda- Lovisa 
 
 
Puss å kram 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.